De 10 bästa tipsen för juldekoration

Juldekoration är något som man antingen älskar eller hatar, det verkar inte finnas någon medelväg. Människor tar ut ljusen, lamellerna, de uppblåsbara tomtarna etc. från föregående år och i många fall vill de bara lägga dem i förrådet igen. Förhoppningsvis kan vi ändra på allt detta.

I detta inlägg ska vi ta en titt på de tio bästa tipsen för juldekoration som kanske kan få dig att se fram emot att sätta upp dina juldekorationer i jul.

Juldekorationstips 1: Var dig själv

Detta kan verka som ett märkligt tips med tanke på att de andra kommer att ge dig en viss inriktning, men det främsta tipset är att bara vara sig själv.

När du väljer vilka dekorationer du ska använda, eller på vilka platser du ska sätta upp dem, välj det du tycker om. Om det inte är på utsidan av ditt hus där grannarna kommer att se dem mer än du själv, är det trots allt du som kommer att leva med dem – så välj inget som du inte skulle kunna leva med under de några veckorna under julhelgen.

Juldekorationstips 2: Lämnas i mörkret

Det finns få saker som är värre än att ha en lång rad med julbelysning och upptäcka att en lampa hindrar alla andra från att fungera. Det finns två saker du kan göra åt detta eller tre om du bara slänger dem och köper nya lampor.

Det första du kan göra är att skaffa en ljustestare. Denna behändiga lilla apparat kommer att kontrollera alla lampor individuellt och tala om för dig vilken lampa som orsakar problemen.

Det andra är att börja ersätta ”seriella” ljussträngar med ”parallella” ljussträngar. Oavsett var de sitter i raden kommer alla lampor i en seriell sträng att sluta fungera om någon av glödlamporna går sönder. Detta innebär att man måste kontrollera var och en av dem för att åtgärda problemet. När de är parallella kommer endast den felaktiga glödlampan att sluta fungera – vilket gör det mycket lättare att åtgärda.

Juldekorationstips 3: Visa ängeln inom dig

För att ge dig ytterligare en känsla av lugn och ro bör du lägga till några änglar tillsammans med dina andra dekorationer. De kommer också att knyta an till julens sanna religiösa innebörd och kostar mycket mindre än att köpa en krubba.

Juldekorationstips 4: Ha en fruktigt medelpunkt

För många människor går doften av frukt hand i hand med julen, så varför inte skapa en middagsbordscentral med apelsiner och annan frukt; det är också praktiskt att ha om julmaten är lite långsam att få till bordet.

Juldekorationstips 5: Lägg till personliga detaljer

Om du får besök på julafton är en trevlig personlig touch att skapa platsnamn på bordet. Det är lätt att göra och du kan ge det lite festkänsla genom att skriva namnen med färgglada pennor.

Hänger ni ut strumpor till jul? Om du gör det kan du lägga till några personliga detaljer på dem också. Om du har lite tid och lite sömnadskunskaper kan du skapa individuella strumpor och lägga till saker som personen du gjort dem till tycker om, t.ex. kan en pojks strumpa ha ett tåg av tyg på sig.

Juldekorationstips 6: Mistel och andra växter

Vilken juldekoration skulle vara komplett utan mistel som hänger taktiskt runt om i huset? Som komplement kan du också tänka dig att dekorera hallarna med hassel och placera ut julstjärnor på ett klokt sätt.

Juldekorationstips 7: Kransar

Det finns ingen anledning till att inte ha en konstgjord krans som du använder varje år, men om du har tid och kan hitta en kurs, så gör skapandet av din egen krans dekorationen lite mer speciell.

När du hänger upp den kan du antingen använda en ”fast” kranshängare eller så kan du använda en av de många magnetiska kranshängare som finns på marknaden idag. De magnetiska hängarna innebär att du inte behöver fästa en krok varje år eftersom de fungerar genom din dörr genom att krokdelen på utsidan dras till en metallplatta på insidan.

Juldekorationstips 8: Mät två gånger, köp en gång

Du har förmodligen redan valt ut den perfekta platsen för din julgran, men vet du vad som är en utförsäljning?
Om du har en konstgjord gran kanske du inte har det här problemet, du kan trots allt ganska lätt lämna en sektion utanför dem, men om du är ute och köper en riktig gran måste du veta hur hög och bred den maximalt kan vara.

Det är inte heller svårt att hugga av en bit av toppen, men du kanske har betalat en premie för att få en så hög som du har, men om den är för bred kommer du att få mardrömmar om du måste forma om den. Storleken spelar roll.

Juldekorationstips 9: Starta och bevara en tradition

Det är trevligt att ha familjetraditioner vid jul, och en av dessa traditioner kan vara att involvera familjen i juldekorationen.

Om du är noga med var allt ska stå och förmodligen redan har en planlösning, varför inte ge varje medlem ett område som de kan ansvara för? Om det inte låter som en bra idé, varför inte ha en viss mängd dekorationer som skapas av familjemedlemmar varje år?

Att skapa nya dekorationer gör inte bara familjen delaktig, utan innebär också att vissa delar av huset får ett nytt och fräscht utseende varje jul.

Juldekorationstips 10: Billigt och inte så glatt

Varje år finns det ett nytt och fint utbud av billiga dekorationer på marknaden, och det är bra om de inte har några rörliga delar eller elektronik, men om de har det bör du se till att de har alla nödvändiga certifikat för säkerhetsnormer.

Om du har något som inte är fullständigt testat, och något händer och orsakar skador i ditt hem, är chansen stor att försäkringsbolagen inte kommer att betala ut något på ditt skadeståndskrav. Hur illa det än kan vara när det gäller skador på egendom är det ännu värre om det orsakar dig några personskador.

Där har vi det; de tio bästa tipsen för juldekoration.

Lämna en kommentar