Elektriska eldstäder ger värme och skönhet

Elektriska eldstäder har kommit långt sedan de först kom på marknaden. När de en gång i tiden satte funktionaliteten före designen är dagens kaminer verkligen imponerande, inte bara när det gäller design utan även effektivitet och konstruktion.

Det är lätt att både installera och underhålla elektriska eldstäder. Till skillnad från sina vedeldade motsvarigheter behöver de inte rengöras, de behöver inte ventileras, och det frigörs ingen kolmonoxid. Dessutom behöver du inte anlita en fackman för att göra installationen.

På bara några minuter kan du ha din elektriska eldstad igång var som helst i ditt hem.

Faktum är att du kan till och med flytta vissa elektriska eldstäder runt om i huset, så att du kan ändra din inredning med mycket liten ansträngning. Du kan njuta av din eldstad i vardagsrummet under semestern och sedan flytta den till sovrummet där du kan använda den för att skapa en romantisk stämning.

Det finns tre grundläggande typer av elektriska eldstäder.

Klassisk elektrisk eldstad

Dessa ser precis ut som en riktig eldstad, komplett med en mantel och utsmyckade med detaljer om du vill. Den ansluts till ett vanligt vägguttag, vilket gör att du kan placera eldstaden överallt där det finns tillgång till ett vägguttag. Vissa av modellerna fungerar utmärkt i ett hörn medan andra är speciellgjorda för att rymma din platt-tv eller annan elektronik. De är så fint utformade och konstruerade att det blir svårt för besökare att se att den inte är en del av hemmets befintliga design.

Vägghängd elektrisk eldstad

Dessa ansluts till ett befintligt vägguttag. De monteras på väggen, ungefär som ett konstverk eller en platt-TV. Andra väggmonterade modeller är utformade för att installeras i infällad i exempelvis en vägg, då du kan behöva ta in en fackman för att göra gipsarbetet.

Elektriska eldstadsinsats

Slutligen då finns det insatser. Dessa placeras i en befintlig eldstad som inte längre fungerar. Även dessa ansluts direkt till ett vanligt vägguttag och saknar det hörbara spraket från en riktig eldstad. När du är redo att exempelvis gå och lägga dig är det bara att stänga av den. Du behöver varken klyva eller hämta ved eller hålla dig vaken tills elden slocknar.

Många husägare föredrar elektriska eldstäder framför traditionella av flera skäl. För det första är de lätta att underhålla och har mycket låga driftskostnader. Det handlar om några öre per dag eftersom de använder ungefär lika mycket ström som en kaffebryggare. De är även miljövänliga eftersom de inte använder trä eller fossila bränslen.

Men är de säkra? Absolut. De är svala vid beröring och varje modell har en funktion som stänger av enheten om den någonsin blir för varm. De är idealiska om du har små barn i hemmet, eftersom det inte finns någon risk att de rör vid enheten och bränner sig.

Om du bor i en lägenhet eller en bostadsrätt har du den extra fördelen att dina elektriska eldstäder kan flytta med dig. De är lätta att koppla ur, packa ihop och ta med sig i flyttbilen, vilket gör att du aldrig mer behöver vara utan eldstad.

Det största problemet med dessa eldstäder är att bestämma vilken som är rätt för dig och ditt hem. Med så många stilar, funktioner, färger och material kan det ta tid att hitta den perfekta. Det bästa sättet att börja är att söka på nätet, eftersom du hittar det bästa urvalet och du kan begränsa dina val efter funktioner, färger, material osv.

Lämna en kommentar