Tips på halloweendekorationer

Alla är numera mer öppna för att dekorera när det är halloween. Detta har resulterat i ett stort intresse för alla typer av halloweendekorationer. För bara några år sedan hade halloweendekorationerna betydligt mindre utrymme i detaljhandeln. Hajpen kring halloweendekorationer kan nästan mätas med USA som är proffs på “högtiden”.

Halloween ska till sin natur vara en skrämmande “högtid”, och därför är målet när man ska dekorera sitt hus att det ska vara skrämmande istället för ljust och glatt. Trots att halloweendekorationer finns i mängder och är mycket innovativa, så finns det fortfarande vissa viktiga halloweendekorationer som inte går att vara utan för ett riktigt halloweenfirande. Nedan följer en lista över viktiga halloweendekorationer som inte får saknas.

Halloweendekoration 1 – Pumpor

Halloween är inte halloween utan minst en snidad pumpa, eller hur? Det är åtminstone ett minimum med en pumpa men för skapa ett ännu mer komplett halloweenfirande så är ju fler desto bättre. Dessutom bör du även försöka skaffa äkta pumpor och snida dem själv eftersom du på så sätt kan få mönster som är originella för just ditt hem. Du kan hänga upp dem, placera dem på fönsterbrädan, placera dem matbordet eller placera dem på din uppfart.

Halloweendekoration 2 – Ljus

Bland de många viktiga halloweendekorationerna är ljusen en viktig del. Anledningen till detta är att ljus alltid har varit rekvisita för skrämmande saker som spöken, häxor och vampyrer med mera. Du kan använda enbart ljus för att lysa upp ett rum, en uppfart eller en veranda så ger det hela området får halloweenstämning. Det flimrande, dova skenet som ljusen ger är den eviga följeslagaren till halloweentemat.

Halloweendekoration 3 – Gravstenar

Även om ljusen och pumporna nu är del av halloweendekorationen, så saknas det fortfarande något för att få en riktigt halloweenstämning och det är morbiditeten. Du kan lägga till det morbida genom att använda en falsk gravsten. Dessutom kan du till och med använda flera gravstenar för ökad effekt. Kombinera gärna gravstenarna med inslag av pumpor och ljus.

Halloweendekoration 4 – Kransar

Kransar kan fylla dubbla syften för din halloweenstämning. Halloweenkransar kanske inte är så utpräglat här i Sverige men är absolut på uppgång. Kransarna kommer inte bara att bidra till ett mer fulländat slutresultat utan kommer även att ge kontrast med underbara dofter för att få det hela att se mer äkta ut. Att använda kransar är förmodligen det mest naturliga sättet att bidra med morbiditeten för en riktigt halloweenstämning.

Halloweendekoration 5 – Skelett

Slutligen, det går inte att utesluta skelett som halloweendekoration. Skelett kompletterar allt som du redan har placerat ut i och runt ditt hem. Men om du inte vill använda dig av skelett kan du även satsa på häxor eller spöken med mera. Dessa saker som kan tillverkas hemma men om du har ont om tid kan du köpa dem. Det finns många innovativa versioner av de ovan nämnda halloweendekorationerna på marknaden, och de högteknologiska halloweendekorationerna får mest uppmärksamhet nuförtiden.

Alla de ovan nämnda halloweendekorationerna är de viktigaste för att skapa en äkta och riktigt halloweenstämning. Utan närvaro av dessa halloweendekorationer så känns det inte som en riktigt halloween.

Lämna en kommentar